Duits procureur in de rechten Frank Richter

Dit is de website van Rechtsanwalt Frank Richter, gehuisvest in Dossenheim, vlakbij het wereldberoemde, romantische Heidelberg. Gesitueerd 100km ten zuiden van Frankfurt, 100km ten noorden van Stuttgart. Hoewel deze website vnl. in het Duits is opgested vind u hier een kort (nederlands) overzicht.

Rechtsanwalt Richter bied u rechtsadvies aan indien u op zoek bent naar een Duits advocaat.

Door zijn interesse in de paardensport is hij zich beginnen focussen op deze afdeling van de legislatuur. Paarden (en in het algemeen dieren)recht is een ingewikkeld rechtssysteem waarbij zowel aankoop rechten (paarden verkoop met of zonder beveiligingscontract, toevallige verkoop), huur rechten (hierbij denken we aan het huren, leasen van paardenboxen of -centra), arbeidsovereenkomsten voor zowel de ruiter als het paard en industrieel recht van toepassing zijn. Door dit uitgebreid rechtssysteem ontstaat het probleem dat de cliënt hierin zijn weg verliest. Daarom is een ruiters expertise, gecombineerd met de kennis van een goed advocaat, hier van belang voor zowel de paardeneigenaar, ruiter, de associatie, dierenarts of prive-stal. Uiteraard is dit gemakkelijk te transformeren naar het recht dat van toepassing is op andere (huis)dieren.

Bovendien bied hij u ook gepast advies aan in geval van verkeers accidenten, de aantasting van wedstrijdregelementen, het schenden van copyright 'issues' of bij het mislopen van 'capital investments'.

Als laatste specialisatie is hij betrokken bij het adviseren inzake het schenden van naam en data-beveiligingswetten.

Indien u contact wenst op te nemen dat kan dit in het Engels (zowel geschreven als mondeling) of in het Frans (gelieve enkel geschreven contact )

Contact:
Rechtsanwalt Frank Richter, Kastanienweg 75a, D-69221 Dossenheim.
Phone: +49/6221/727-4619, Fax: +49/6221/727-6510, e-mail anwalt@richterrecht.com

© Rechtsanwalt und Mediator Frank Richter 2011